Cijena

Krk tour

Objavljeno objavio jola

Krk to, uz susjedni Cres, najveći otok na Jadranu i u Hrvatskoj. Poznat je po prekrasnoj obali s brojnim uvalama, zaljevima i prirodnim lukama, kao i raznolikosti reljefa te bogatoj fauni i flori.
Na našem izletu moći ćete upoznati prirodne ljepote Krka, ali i njegovu povijest. Prva je stanica gradić prethistorijskih korijena Omišalj. Nakon razgledavanja Omišlja idemo u Punat iz kojeg ćemo se brodom uputiti prema malenom otoku Košljunu na kojem se nalazi franjevački samostan – spomenik nulte kategorije. Redovnici su stoljećima skupljali i čuvali mnoge vrijedne predmete koji su sada dostupni posjetiteljima muzeja. Posebno vrijedna pažnje zasigurno je knjižnica čiji fundus danas broji oko 30 000 knjiga među kojima se nalazi i Ptolomejev atlas tiskan davne 1511 g. u Veneciji.
Nakon Košljuna slijedi obilazak grada Krka. Šetnja uličicama starog grada sigurno će potaknuti vašu maštu – naći ćete se u drevnim vremenima kad je Krk od poganskog mjesta postao kršćansko središte, a rimske su terme promijenile svoju funkciju i postale katedralom…
Izlet nastavljano posjetom gradu krčkih kneževa Frankopana Vrbniku gdje ćemo u jednoj autohtonoj konobi uživati u domaćem vinu Žlahtini i pršutu.

Uključeno u cijenu:

  • Prijevoz
  • Pratitelj
  • Vodič
  • Ulaznice,
  • Zakuska u konobi
  • PDV

Slobodno vrijeme: u gradu Krku – 45 min

Cijena za grupe.

Minimum 20 PAX. Maximum 45 PAX.

Ako ste zainteresirani za privatno vođenje slobodno nas kontaktirajte. Zahvaljujemo!